OVERSVØMMELSEN (2015)Hanna og hendes 12-årige datter er flyttet op i et hus i Nordsjælland. Her skal Hanna i et år eller to foretage nogle miljøbiologiske undersøgelser af dyre- og plantelivet i vådområderne.

Det hus de har lejet, ligger i nærheden af en stor sø, og en nat efter et voldsomt uvejr går søen over sine bredder. Huse står under vand, og mange er blevet hjemløse.

Hanna melder sig til en hjælpeaktion og tilbyder husly til et par af de nødstedte. Et ældre søskendepar, Cora og Carl, flytter ind. Tilsyneladende nogle meget stilfærdige mennesker, der helst vil holde sig for sig selv. Men inden længe viser det sig, at de ikke er helt så tilforladelige, som de ser ud til. Mere eller mindre umærkelige magtforskydninger begynder at indfinde sig mellem husets fire beboere.

OVERSVØMMELSEN er en klimaroman og en psykologisk roman i ét. En fortælling om de kræfter, både ydre og indre, der griber ind i de planer, man har lagt for livet. Om hvordan selv det, der er enkelt og ligetil, hurtigt kan blive kompliceret.

“Nina Bolt er garant for en gotisk uhyggestemning. Også i romanen ‘Oversvømmelsen’.”
Politiken

“Uhyggen siver som ildelugtende mosevand ind igennem væggene og gør både de indre og ydre strukturer knoglebløde og eftergivende, hvilket selvfølgelig er farligt i katastrofesituationen … Vejret afspejler de menneskelige konflikter og omvendt i en dobbelt ekspressiv belysning, og det forstærker effekten af den mindste bevægelse.”
Jyllands-Posten

“Nina Bolt har begået en psykologisk roman, hvor naturens uforudsigelighed og personernes indbyrdes dynamikker synes at gå hånd i hånd … ‘Oversvømmelsen’ byder på en medrivende læseoplevelse med elementer af gotisk uhygge og med naturen som spændende kulisse for det psykologiske drama … En rigtig efterårsroman!”
Litteratursiden

Udkommet som e-bog, lydbog og netlydbog, indlæst af Anne-Mette Johansen og udgivet af Lindhardt og Ringhof.

En hjemmeside fra Pexeto